اصل هفتم :توجه به عاقبت کار بی هدف و بی برنامه (نابودی یا بی حاصل بودن تمام تلاشها)
#اصول_مدیریتی
#اصل_هفتم
اصل هفتم
توجه به عاقبت کار بی هدف و بی برنامه (نابودی یا بی حاصل بودن تمام تلاشها)
تعریف مدیریت :
مدیریت فرایند به کارگیری مؤثرو کارآمد منابع مادی وانسانی در برنامه ریزی سازماندهی بسیج منابع وامکانات هدایت و کنترل است که برای دستیابی به اهداف سازمانی و بر اساس نظام ارزشی مورد قبول صورت می گیرد.
همانطور که ملاحظه می فرمایید یکی از لوازم غیر قابل اجتناب مدیریت برنامه ریزی است
بر نامه ریزی (planning):یعنی پیش نگری و تدارک وسایل برای عملیات آینده .
پیامبر عظیم الشأن اسلام (صلی الله علیه و آله) ضرورت و اهمیت برنامه ریزی را به ابن مسعود گوشزد می کند و او را از انجام فعالیت بدون برنامه ریزی شده بر حذر می دارد.
« اذَا عَمِلْتَ عَمَلًا فَاعْمَلْ بِعِلْمٍ وَ عَقْلٍ وَ إِیَّاکَ وَ أَنْ تَعْمَلَ عَمَلًا بِغَیْرِ تَدْبِیرٍ وَ عِلْمٍ فَإِنَّهُ جَلَّ جَلَالُهُ یَقُولُ: وَ لا تَکُونُوا کَالَّتِی نَقَضَتْ غَزْلَها مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ أَنْکاثا» (. بحار الأنوار، ج77، ص100)
(پیامبر به ابن مسعود می فرمایند: هرگاه کاری را انجام دادی، از روی علم و عقل انجام بده و بر حذر باش از اینکه کاری را بدون برنامه ریزی و آگاهی انجام دهی. چون خداوند می فرماید: مثل آن پیرزنی نباشید که پشم را نخ می کرد، بعد نخ ها را دوباره پشم می کرد»)
حضرت یعسوب الدین مولا امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرمایند: أدَلُّ شَیءٍ عَلى غَزارَةِ العَقلِ حُسنُ التَّدبیرِ (غررالحکم و دررالحکم ح 3151).بهترین دلیل بر کمال عقل، حسن تدبیر( برنامه ریزی مناسب ) است.