اصل ششم: برگزیدن راه میانه با بها دادن به تفکر و اندیشه از طریق نقد
#اصول_مدیریتی
#اصل_ششم
اصل ششم
برگزیدن راه میانه با بها دادن به تفکر و اندیشه از طریق نقد
۞ فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ۞ سوره مبارکه زمر: 17و18
پس به بندگان من بشارت ده، همان کسانی که به سخنان گوش فراداده و از آنها به بهترین نحو پیروی می کنند .
دانش مدیریت از این قاعده مستثنا نیست. قطعا تبعیت مطلق از سخن دیگران و در نتیجه منفعلانه عمل کردن صحیح نیست و از طرفی سلب اجازه صحبت و ارائه پیشنهاد هم بسیار ناپسند است بلکه باید با بها دادن به تفکر و اندیشه از طریق نقد،راه میانه را برگزیدتا از نظرات مفید دیگران(کادر ،؛طلاب ،مدیران سایر مدارس و…) بهره مند شد ومواظب دام خطای احتمالی نظرات دیگران هم بود.
انتخاب «احسن» یعنی انتخاب بین خوب و خوبتر، زیبا و زیباتر و انتخاب بین حق و احق. پس معنای آیه، توصیف بندگان موحد خداوند متعال است که بین حق و احق، احق را میپسندند و بین زیبا و زیباتر، زیباتر را میپسندند و بین «حَسَن» و «اَحسَن»، از احسن تبعیت میکنند. و صد البته [مؤمنان] چون سخن لغوی بشنوند، از آن روی میگردانند.۞*وَ إِذَا سَمِعُواْ اللَّغْوَ أَعْرَضُواْ عَنْه*۞(سوره مبارکه قصص آیه 55)
الامام الرضا علیه آلاف التحیة و الثناء: من اصغی الی ناطق فقد عبده فأن کان الناطق عن الله فقد عبدالله و ان کان الناطق عن ابلیس فقد عبد ابلیس[صدوق، عیون اخبار الرضا 2/272] – هر کس به گویندهای گوش فرا دهد، در همان حال او را عبادت کرده است، در این صورت اگر گوینده سخن خداوند و حق را بگوید، شنونده خدا را عبادت کرده است و اگر گوینده سخن شیطان و باطل بگوید، شنونده شیطان را عبادت کرده است….